BAGGRUND //
Rikke Hyldahl Homann er uddannet lærer, har en Pædagogisk Diplomuddannelse i billedkunst & æstetik og er Stud. Pæd. Didaktik i materiel kultur (deltid) på Århus Universitet. Rikke arbejder som udviklingskonsulent i Allerød Kommune og har tidligere været læringskonsulent i Børne- og Undervisningsministeriet. Hun har desuden 15 års undervisningserfaring fra folkeskolen. Rikke har udgivet en række bøger og faglige artikler og udvikler undervisningsmaterialer for forskellige forlag.
Rikke har desuden arbejdet med forskellige kunstneriske projekter og udstillet i kunstforeninger og andre sammenhænge og har også virket som huskunstner, støttet af Dansk Kunstnerråd. 
Om Rikke Hyldahls værker siger kunstkritiker, Tom Jørgensen:
"Rikke Hyldahl er ikke interesseret i en fotografisk gengivelse af naturen, men i at skildre processerne bag den ydre verdens fænomener. Det er som om, hun fornemmer, at der bag de tilsyneladende statiske objekter skjuler sig en aldrig stoppende bevægelse på et såvel makroskopisk som mikroskopisk niveau. I modsætning til de mere traditionelle landskabsmalere nøjes hun heller ikke kun med at finde sine motiver i skov, eng og strand: Bylandskaber, design, graffiti, afskallede mure, legetøj, hvad som helst, der fanger Rikke Hyldahls altid observerende øje, kan komme til at indgå i frugtbare alliancer i det færdige kunstværk. Et kunstværk og kunstværker, som det er meget svært ikke at blive suget ind i og fascineret af."

UDVALGTE UDSTILLINGER 2006-2015
Many mini Recidency
Koh-i-noor
Relation Produktion, NLHspace
Galleri Elise Toft
Rudersdal Kunstforening
CPH Artfair
Egmont Kunstforening
The Inventor, Kronborg Slot
Københavns Hovedbibliotek
Villa Wilder
Galleri Nordrum
Vejen, Toldkammerets café
Espergærde Bibliotek
Jyllandsposten
Det Danske Kulturinstitut, Bruxelles
Galleri[r]
Kofoed Skoles Kunstforening
Hvidovre Censurerede Udstilling
Galleri Boulevard 156
Rungsted Private Realskole
Novo Nordisk Kunstforening
Det Røde Tårn
Vesterbros 5. Censurerede UdstillingBack to Top