BAGGRUND //
Rikke Hyldahl Homann har siden 2016 arbejdet som læringskonsulent i Børne- og Undervisningsministeriet og er uddannet lærer med en diplomuddannelse i billedkunst & æstetik samt grafiske fag fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole. Hun har undervist i folkeskolen i fagene håndværk & design og billedkunst, både som valgfag og på obligatorisk niveau i 17 år. Desuden har Rikke en stor erfaring som lærer i 10. klasse.  Rikke brænder for den gode, faglige, varierede og motiverende undervisning i skolen, hvor elevens læring er i centrum. En undervisning med plads til både hoved, hænder og hjerte. 
Sideløbende med jobbet som lærer har Rikke arbejdet som billedkunstner og har løst grafiske opgaver for kommuner, forlag og mindre og større virksomheder og har også virket som huskunstner, støttet af Dansk Kunstnerråd. 

TEKST OM RIKKES KUNST //
Om Rikke Hyldahls værker siger kunstkritiker, Tom Jørgensen //

"Rikke Hyldahl er ikke interesseret i en fotografisk gengivelse af naturen, men i at skildre processerne bag den ydre verdens fænomener. Det er som om, hun fornemmer, at der bag de tilsyneladende statiske objekter skjuler sig en aldrig stoppende bevægelse på et såvel makroskopisk som mikroskopisk niveau. I modsætning til de mere traditionelle landskabsmalere nøjes hun heller ikke kun med at finde sine motiver i skov, eng og strand: Bylandskaber, design, graffiti, afskallede mure, legetøj, hvad som helst, der fanger Rikke Hyldahls altid observerende øje, kan komme til at indgå i frugtbare alliancer i det færdige kunstværk. Et kunstværk og kunstværker, som det er meget svært ikke at blive suget ind i og fascineret af."
Fra bogen "101 kunstnere", 2011, red. Tom Jørgensen


UDVALGTE UDSTILLINGER 2006-2015//
Many mini Recidency
Koh-i-noor
Relation Produktion, NLHspace
Galleri Elise Toft
Rudersdal Kunstforening
CPH Artfair
Egmont Kunstforening
The inventor, Kronborg Slot
Københavns Hovedbibliotek
Villa Wilder
Galleri Nordrum
Vejen, Toldkammerets café
Espergærde Bibliotek
Jyllandsposten
Det Danske Kulturinstitut, Bruxelles
Galleri[r]
Kofoed Skoles Kunstforening
Hvidovre Censurerede Udstilling
Galleri Boulevard 156
Rungsted Private Realskole
Novo Nordisk Kunstforening
Det Røde Tårn
Vesterbros 5. Censurerede Udstilling


Back to Top